Sociaal Team

Het Sociaal Team bestaat uit deskundigen van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties. Het Sociaal Team is er voor advies en ondersteuning op verschillende leefgebieden en voor hulp aan kinderen en ouders.

Met welke vragen kunt u terecht bij het Sociaal Team?

Soms zitten mensen in een ingewikkelde situatie met meerdere problemen tegelijkertijd. Het Sociaal Team is er voor mensen die meerdere problemen tegelijk hebben en er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld problemen met:

  • financiën;
  • dagbesteding;
  • huisvesting;
  • huiselijke relaties;
  • geestelijke gezondheid;
  • lichamelijke gezondheid;
  • sociaal netwerk.

Als u een hulpvraag heeft over opvoeden of opgroeien kunt u ook terecht bij het Sociaal Team.

Hoe werkt het?

U meldt zich aan bij het Sociaal Team in uw wijk door telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 14 0318. U kunt ook worden aangemeld bij het Sociaal Team door iemand in uw omgeving die zich zorgen over u maakt. Na uw aanmeldingen nemen we zo snel mogelijk contact met u op om bij u thuis te komen voor een gesprek. Ergens anders afspreken kan ook, bijvoorbeeld in een buurthuis.

Een medewerker van het Sociaal Team neemt met u uw vragen door. Samen zoekt u naar praktische oplossingen. Met elkaar kijkt u wat u zelf kunt doen, eventueel met hulp van familie, vrienden, buren of vrijwilligers. Als er meer hulp nodig is, kijkt de medewerker van het Sociaal Team met u welke passende oplossingen er zijn. Als het nodig is schakelt het team specialistische zorg voor u in.

Het doel is dat we werken met één plan van aanpak en u bij het Sociaal Team één aanspreekpunt houdt tot u zelf weer verder kunt.

Meer informatie

Meer informatie over het Sociaal Team leest u in onze folder; 'Het Sociaal Team - Helpt u weer op weg'.