Betaald parkeren Ede-Centrum

In Ede-Centrum betaalt u voor parkeren. Betaald parkeren op straat geldt van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 18.00 uur. Na 18.00 uur parkeert u gratis op straat. U kunt parkeren op de volgende locaties: Bergstraat (alleen 's avonds en in het weekend), Bunschoterweg, Bunschoterplein, Burgemeester Van Dijkeplein, Grotestraat (noord), Maanderweg, Kuiperplein, Molenstraat, Driehoek, Notaris Fischerstraat, Posthoornstraat en Raadhuisplein.

U kunt op twee manieren betaald parkeren:

  • Betalen met uw mobiele telefoon (achteraf betalen)
  • Betalen bij de parkeerautomaat (vooraf betalen)

Bij de parkeergarages in Ede betaalt u achteraf bij de betaalautomaat.

Betalen via uw mobiele telefoon

Met uw mobiele telefoon betaalt u achteraf uw werkelijke parkeertijd per minuut. Bij de parkeerautomaat ziet u een zonenummer. Als u gebruik maakt van een app, ziet u dit zelfde zonenummer op uw toestel. Check altijd het zonenummer op uw toestel met het zonenummer wat ter plekke wordt getoond! U start uw parkeertijd door het zonenummer  door te geven via een mobiele telefoon of door het zonenummer op uw toestel te bevestigen en de parkeertijd te starten. U hoeft geen parkeerkaart achter de voorruit van uw auto te leggen. Als u terugkomt, stopt u uw parkeertijd op dezelfde manier als dat u heeft aangemeld. Bij betalen met uw mobiele telefoon kiest u eerst zelf een aanbieder. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Yellowbrick, ANWB, Parkline, Parkmobile, of Sms Parking. Bij betalen met uw mobiele telefoon betaalt u een bedrag per transactie. Daarnaast betaalt u bij sommige aanbieders eenmalig registratiekosten. U kunt de aanbieders van mobiel parkeren eenvoudig vergelijken.

Betalen via de parkeerautomaat

Als u betaalt bij de parkeerautomaat, dan bepaalt u vooraf uw parkeertijd. Bij de parkeerautomaten kunt u snel en makkelijk betalen met uw bankpas, zonder uw pincode in te toetsen. Contant betalen is ook mogelijk. Vergeet de parkeerticket niet achter uw voorruit te leggen.

Handhaving

De handhavers van de afdeling Toezicht controleren of u heeft betaald voor het parkeren. Zij controleren de parkeerticket achter de voorruit of, in het geval van belparkeren, scannen zij uw kenteken met een apparaat. Als u niet heeft betaalt, of als uw betaaltijd is verlopen, ontvangt u een boete.

Privacy

Uw privacy is gewaarborgd. Uw gegevens worden alleen voor het parkeren gebruikt, niet voor andere doeleinden.