Inclusie

We vinden het belangrijk dat iedereen in gemeente Ede mee kan doen: jong en oud, met welke culturele of sociale achtergrond dan ook. Het maakt niet uit wat iemands seksuele geaardheid, opleidingsniveau of beperking is. Waar het wél om gaat is waar ieders talent, kwaliteit en vermogens het best tot zijn recht komen. Dat noemen we ook wel inclusie. Samen met inwoners maken we gemeente Ede toegankelijker.

Week van de Toegankelijkheid

Ede sluit aan bij de landelijke Week van de Toegankelijkheid. U kunt bijvoorbeeld kijken naar een speciaal programma van Ede TV over inclusie op televisie of online. Of volg de livestream van het Inclusiecafé op 7 oktober.

Livestream Inclusiecafé Ede

Helaas kan door de nieuwe corona maatregelen het Inclusiecafé in Cultura niet meer doorgaan. We hebben een alternatief bedacht: een livestream via Facebook. Deze is te volgen vanaf de Facebookpagina van de gemeente Ede en zal starten om 16:30 uur en duurt tot 16:50 uur.

Matthijs Vertegaal geeft een presentatie over de Spelmakerij. Dat is een unieke dagbesteding voor mensen met autisme. Er worden de leukste bordspellen ontwikkeld, terwijl de deelnemers tegelijkertijd werken aan zichzelf en hun persoonlijke doelen. Ook de wethouder Inclusie van gemeente Ede Lex Hoefsloot zal erbij zijn.

Er is ook ruimte om vragen te stellen via de chat. Er zal een tolk Nederlandse Gebaren Taal aanwezig zijn.

Anders dan anders

Dit jaar is alles anders. Door corona vindt het leven veel meer thuis en online plaats. En omdat online meedoen net zo belangrijk is als meedoen in de fysieke samenleving, is het thema van de Week van de Toegankelijkheid dit jaar digitale toegankelijkheid. Kijk voor meer informatie over de landelijke week op weekvandetoegankelijkheid.nl.