Jan Hilgerspenning voor Simon van den Oever

Op vrijdagmiddag 1 december heeft Simon van den Oever de Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede ontvangen. Locoburgemeester Arnold Versteeg reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit in wijkcentrum De Velder, waar Simon van den Oever afscheid nam als vrijwilliger.

De heer Van den Oever stopt na 40 jaar met zijn vrijwilligerswerk in de wijk Veldhuizen. Hij was onder andere actief voor wijkcentrum De Velder, Malkander en voor het project Ede Actief.

Bijna elke dag is de heer Van den Oever te vinden in wijkcentrum De Velder. Hij is actief als klusjesman, barvrijwilliger en plaatsvervangend beheerder. Als het alarm afgaat is Simon als eerste ter plaatse. Ook ’s nachts. Maar ook buiten het wijkcentrum is hij zeer betrokken bij de wijk Veldhuizen. Vanuit het project Ede Actief hielp hij buurtgenoten met klusjes. Zelfs nadat het project stopte is hij doorgegaan met deze klussen. Daarnaast is hij actief voor Malkander. Hij bereidt activiteiten voor en legt deze vast als fotograaf.

Simon van den Oever staat bekend als een trouwe en loyale vrijwilliger. Iemand waar je altijd een beroep op kunt doen. Voor zijn jarenlange inzet ontvangt hij de Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede. De uitreiking vindt plaats tijdens afscheid als vrijwilliger in wijkcentrum De Velder.

Jan Hilgerspenning

De Jan Hilgerspenning is een gemeentelijke onderscheiding. De penning staat voor je dromen najagen en nooit opgeven. De ontvanger van de penning draagt een waardevolle bijdrage aan de Edese samenleving. Het is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden. En een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid. De burgemeester van Ede kent de penning toe.

Meer informatie over de penning

Op de website www.ede.nl/lintjes en vragen via lintjes@ede.nl