Medaille van Verdienste voor Rob van Wonderen

Zaterdagmiddag 15 juni heeft Rob van Wonderen de Medaille van Verdienste ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte deze gemeentelijke onderscheiding uit tijdens een  ‘Vaderdagactie’ in het centrum van Bennekom.

De heer Van Wonderen zet zich al bijna 20 jaar in voor de winkeliers en ondernemers van Bennekom Centrum. In 2004 nam hij het voorzitterschap over van de Ondernemersvereniging Bennekom (OVB) en deze vereniging is in 2019 overgegaan in een stichting met de nieuwe naam Stichting Ondernemersfonds Bennekom (OBC). Ook daarvan is Rob van Wonderen de voorzitter.

Als voorzitter is Rob al die jaren de kartrekker van vele acties en verbeteringen in het dorp zoals de bekende feestmaandactie, de Kinderdag, Mid-lentedag, Kerstmarkt, de dorpsverfraaiing en de gratis parkeergelegenheid in Bennekom. Hij heeft contacten met de Dorpsraad, de gemeente Ede, organisatie Koningsdag, organisatie Vlegeldag enzovoort. Een actueel onderwerp waar de heer van Wonderen voor de OBC een grote rol speelt is het vervangen van straatmeubilair.

Op cultureel gebied heeft Rob zich sterk gemaakt voor het kunstfestival ‘Woest en Bijster. Hij heeft ervoor gezorgd dat er tijdens dit festival ook een theatervoorstelling kwam in het centrum van Bennekom.

Kenmerkend voor Rob is zijn gedrevenheid richting de Bennekomse winkeliers. Tijdens ledenvergaderingen weet Rob met zijn volle enthousiasme draagkracht en betrokkenheid te creëren onder de winkeliers. Hij is een ondernemer in hart en nieren die veel voor Bennekom betekent.

Meer informatie over de Medaille van Verdienste

Op de website www.ede.nl/lintjes en vragen via lintjes@ede.nl