Hulp bij opvoeden en opgroeien

In de gemeente Ede is het goed opgroeien: er zijn veel verschillende kindcentra, scholen en leuke activiteiten in de wijk en in de stad. Soms is er extra hulp nodig of gewoon een goed advies. Met de meeste vragen over opvoeden, opgroeien en relaties kunt u terecht bij het CJG.

Krijgt u binnen uw gezin al hulp, maar is er meer ondersteuning nodig? Dan kunt u contact opnemen met het Toegangsteam Jeugd. Samen met een professional gaat u op zoek naar oplossingen en stelt u een plan op. Het gaat erom dat u zelf weer verder kunt. We kijken of er mensen zijn in uw naaste omgeving die een handje kunnen helpen. Uw buren, familieleden of bekenden in de buurt. Is er extra ondersteuning nodig? Dan kan het Toegangsteam Jeugd specialistische jeugdhulp voor u inschakelen.

Specialistische jeugdhulp kopen wij als gemeente in met zes andere gemeenten binnen de jeugdhulpregio FoodValley. De inzet van deze specialistische vormen van jeudghulp verloopt via de gemeente. Onze gezinsregisseurs denken dan graag met u mee over de best passende hulp. 

Wilt u onafhankelijk hulp of advies bij het aanvragen of organiseren van jeugdhulp dan kunt u gebruikmaken van gratis inwonersondersteuning.

Via het CJG, het maatschappelijk werk en de gemeente (contactformulier of bellen naar 14 0318) kunt u in contact komen met het Toegangsteam Jeugd.

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij – afhankelijk van hun woonplaats – terecht bij het Jeugdstem of bij Adviespunt Zorgbelang. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis.

Het Jeugdstem en Adviespunt Zorgbelang zijn zelfstandige stichtingen. De vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of het Sociaal Team.

Zo bereik je Jeugdstem en Adviespunt Zorgbelang

  • Bel naar (088) 555 1000;
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website van Jeugdstem. De chat is open van maandag tot en met donderdag van 16:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur;
  • Vul het contactformulier in via de website van Jeugdstem. Je wordt binnen twee werkdagen teruggebeld.

Wij verwerken de volgende gegevens:

  • Uw melding
  • Datum van melding
  • Uw naam
  • Uw contactgegevens

Waarom vragen wij deze gegevens?

  • Voor het onderzoeken van uw ondersteuningsvraag
  • Om contact met u op te nemen

Hoe gaan wij om met uw gegevens?

Wij willen u goed ondersteunen. Daarom is het belangrijk dat wij uw situatie goed kennen. Wij bewaren daarom uw persoonlijke en medische informatie in een digitaal dossier. Wij beschermen uw gegevens en houden ons aan de wet. Uw gegevens delen wij alleen met medewerkers die uw ondersteuningsvraag beoordelen. Met anderen delen wij uw gegevens alleen nadat u daar toestemming voor heeft gegeven. Daar maken we alleen een uitzondering op bij een onveilige situatie voor u of uw omgeving. U leest meer over uw privacy en rechten in onze privacyverklaring.