Maatwerkgesprek

  • Heeft u een vraag op het gebied van zelfstandig wonen of meedoen aan de samenleving? Heeft u ondersteuning nodig en komt u er zelf niet uit met de hulp van uw omgeving? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0318.
  • We maken dan een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek. Het gesprek kan telefonisch plaatsvinden, maar ook bij u thuis of in het Raadhuis.
  • In dit gesprek zoeken we samen naar een passende oplossing voor uw vraag. Hierin kijken we breed naar de mogelijkheden. Dus niet alleen naar oplossingen die we met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bieden.
  • Binnen ongeveer een week na het gesprek krijgt u een verslag van het gesprek met de samenvatting van uw situatie en ons advies voor de oplossingen.
  • Binnen acht weken na het eerste contact krijgt u een brief met het officiële besluit welke hulp u krijgt. We proberen deze periode zo kort mogelijk te houden, zeker bij een spoedsituatie.
  • Vraag een folder aan over het maatwerkgesprek.

Als het gesprek bij u thuis of in het raadhuis plaatsvindt, is het aan te raden iemand mee te nemen. Dat kan iemand zijn uit uw omgeving die u vertrouwt en die uw situatie goed kent. Bijvoorbeeld een vriend of kennis, een familielid of mantelzorger.

U kunt ook een inwonersondersteuner vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn. De inwonersondersteuner is niet gebonden aan de gemeente en kan u onafhankelijk adviseren en helpen bij het organiseren van uw zorg. Inwonersondersteuning is gratis en wordt in Ede aangeboden door Stimenz. Het telefoonnummer van Stimenz is (088) 784 64 64.