Geboorte aangeven

  • U geeft de geboorte aan in de gemeente waar uw kind geboren is.
  • De geboorteaangifte is verplicht.
  • U doet de geboorteaangifte digitaal via onderstaande button.
  • Als u of uw partner de aangifte zelf niet kan doen, kan iemand anders (die bij de bevalling was) dit doen. Dit kan alleen via de balie van publiekszaken. Let op! De balies zijn alleen nog open op afspraak. Een afspraak maken doet u via het digitale formulier.
  • U doet de aangifte binnen drie dagen na de dag van geboorte. Is de laatste dag om aangifte te doen een zaterdag, zondag of feestdag? Dan kunt u de aangifte ook de eerstvolgende werkdag doen.
  • Wilt u uw pasgeboren kind laten bijschrijven in uw trouw- of partnerschapsboekje? Dit kunt u zelf doen en u heeft daar geen ambtenaar voor nodig. Een trouwboekje of partnerschapsboekje heeft geen officiĆ«le status. De vermelding van de kinderen in het boekje is vooral ceremonieel. U kunt er officieel niets mee bewijzen.
Geboorte aangeven

Is uw kind in Nederland geboren met een niet-Nederlandse nationaliteit? En wilt u een verblijfsvergunning voor uw kind aanvragen? Lees op de website van de IND meer over de aanvraagprocedure en voorwaarden voor een verblijfsvergunning.

De dienstverlening van de afdeling publiekszaken bestaat uit vele onderwerpen waaronder geboorte, huwelijk, overlijden en verhuizing.
Wij zijn verplicht uw persoonsgegevens te verwerken om onze dienstverlening voor u als inwoner uit te voeren.

Welke gegevens verwerken wij?

Wij verwerken altijd uw naam, adres, woonplaats en Burgerservicenummer. Afhankelijk van het onderwerp waarover u contact heeft met ons verwerken wij nog persoonsgegevens die voor dit onderwerp nodig zijn.

Waarom verwerken we deze gegevens?

Dit zijn wij verplicht vanuit wet- en regelgeving.

Hoe gaan wij om met uw gegevens?

Wij gebruiken de gegevens alleen voor het onderwerp waarover u contact met ons heeft. De medewerkers die hierbij betrokken zijn krijgen uw persoonsgegevens en verwerken die gegevens voor bijvoorbeeld het wijzigen van uw adres of het registreren van de geboorte van uw kind.