Naamskeuze kind

  • Voor uw eerste kind kunt u kiezen van welke ouder het de achternaam krijgt.
  • Die naamskeuze geldt ook voor eventuele volgende kinderen van dezelfde ouders.
  • U en uw partner regelen de naamskeuze persoonlijk bij de gemeente. Neem beiden een geldig identiteitsbewijs mee. Let op! De balies zijn alleen nog open op afspraak. Een afspraak maken doet u via het digitale formulier.
  • U legt de keuze voor de naam vast voor de geboorte of bij de geboorteaangifte.
  • Als u geen keuze maakt, krijgt uw kind automatisch een achternaam. Welke dit is hangt af van uw gezinssituatie. U leest hier meer over op de website van de Rijksoverheid.

De dienstverlening van de afdeling publiekszaken bestaat uit vele onderwerpen waaronder geboorte, huwelijk, overlijden en verhuizing.
Wij zijn verplicht uw persoonsgegevens te verwerken om onze dienstverlening voor u als inwoner uit te voeren.

Welke gegevens verwerken wij?

Wij verwerken altijd uw naam, adres, woonplaats en Burgerservicenummer. Afhankelijk van het onderwerp waarover u contact heeft met ons verwerken wij nog persoonsgegevens die voor dit onderwerp nodig zijn.

Waarom verwerken we deze gegevens?

Dit zijn wij verplicht vanuit wet- en regelgeving.

Hoe gaan wij om met uw gegevens?

Wij gebruiken de gegevens alleen voor het onderwerp waarover u contact met ons heeft. De medewerkers die hierbij betrokken zijn krijgen uw persoonsgegevens en verwerken die gegevens voor bijvoorbeeld het wijzigen van uw adres of het registreren van de geboorte van uw kind.