Pegasus Wandelfestival

Het Pegasus Wandelfestival sluit de Airborne Ede-maand af. Wandel op zaterdag 28 september één van de routes en beleef het verhaal van Operatie Pegasus in 1944. De wandeling is voor jong en oud.

Moed, verzet, vrede en vrijheid

Kies een wandeling van 5, 10, 20 of 30 kilometer. De routes starten en eindigen in het centrum van Ede. Terwijl u wandelt door Ede, het bos en de heide, komt u langs onderdelen zoals een striptekeningstraat, muziekoptredens, exposities en nog veel meer. De onderdelen vertellen het verhaal van Operatie Pegasus. De wandeling daagt u uit om na te denken over thema's zoals moed, verzet, vrede en vrijheid.

De routes

5 en 10 kilometer: Airborne, op weg naar vrijheid

Deze wandelingen starten tussen 10:00 en 13:00 uur. Voor gezinnen zijn er speciale doeboekjes.

20 en 30 kilometer: Pegasus routes

Deze wandelingen voor fanatieke wandelaars starten tussen 08:00 en 10:00 uur. Allebei de routes komen langs historische punten.

Start en finish

De start en finish is op het Museumplein in Ede. Daar kunt u na afloop ook genieten van een hapje en drankje, livemuziek, exposities en meer.

Tickets en prijzen

Tickets koopt u bij de start van de wandeling. Of vooraf digitaal. De link naar de ticketverkoop volgt later.

  • Een ticket kost € 5 per persoon.
  • Kinderen tot en met 13 jaar zijn gratis.

Hoe kom ik er?

Het Museumplein in Ede is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het plein ligt naast station Ede-Centrum. Dit bereikt u met de trein of de bus.

Ook kunt u natuurlijk op de fiets komen. Komt u met de auto? Parkeer de auto dan in één van de omliggende betaalde parkeerplaatsen.