Schulden voorkomen

  • Piekert u regelmatig over geldzaken?
  • Heeft u geldproblemen of dreigt u in de schulden te raken?
  • Of ben je net 18 jaar en heb je moeite met alle geldzaken die je ineens zelf moet regelen?
  • Het is belangrijk dat u op tijd hulp vraagt.
  • Wij willen graag met u praten om te zoeken naar de beste oplossing.
  • Op deze pagina vindt u meer informatie over wat u zelf kunt doen om schulden te voorkomen.

Als u uw geldproblemen wilt oplossen of schulden wilt voorkomen, is het belangrijk dat u inzicht heeft in uw inkomsten en uitgaven. Daarna kunt u proberen of u zelf uw schulden kunt oplossen, kijken of u uw inkomsten kunt verhogen of zoeken waar u kunt besparen.

Zelf schulden oplossen

Probeert u zelf uw schulden op te lossen? Kijk dan op de website over zelf je schulden regelen voor hulp bij het maken van een aflosplan.

Inkomsten verhogen

Ga op zoek naar mogelijkheden om het inkomen te verhogen. Misschien komt u in aanmerking voor toeslagen van de Belastingdienst of regelingen binnen de gemeente. Via de website van Berekenuwrecht kunt u zien op welke regelingen u recht heeft.

Besparen

Als u een overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven, kijk dan eens goed naar de uitgaven. Waar kunt u op besparen? Misschien op uw boodschappen, zorgverzekering of energierekening. Kijk voor tips op de site van het NIBUD.

Komt u er zelf niet uit? Wij kunnen u helpen met advies en ondersteuning. In een gesprek met een consulent schulddienstverlening kijken we samen met u naar een passende oplossing voor uw situatie. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

Neem voor meer informatie of aanmelden contact met ons op via 14 0318.

Als je 18 jaar of ouder bent, ben je verantwoordelijk voor je eigen geldzaken. Denk aan je zorgverzekering, studiefinanciering en een bankrekening op jouw naam. Op de pagina voor jongeren en geldzaken geven we je handige tips om je geldzaken goed te regelen. Ook als je daar wat hulp bij wil.