Airborne 2021

Dit jaar herdenken we 77 jaar Operatie Market Garden. September wordt Airborne-maand. Er zijn drie grote herinneringsevenementen die we verbinden door culturele en educatieve dropzones. Zo vertellen we het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 in Ede: Airborne, op weg naar vrijheid!

Of en welke coronamaatregelen er tegen die tijd genomen moeten worden is nog niet bekend. Hopelijk is het een van de eerste mogelijkheden om weer evenementen te bezoeken. Maar een deel van de activiteiten vindt online plaats en kan hoe dan ook doorgaan.

De drie evenementen zijn:

  1. De Heideweek Airborne Avond met het Orkest Koninklijke Luchtmacht op de laatste vrijdag in de Heideweek voor veteranen en inwoners van Ede
  2. De Airborne Luchtlandingen en Herdenking rond het derde weekend in september voor inwoners en (inter)nationale gasten.
  3. Het Pegasus Wandelfestival bij Akoesticum en omgeving op de laatste zaterdag van september.

Deze drie herinneringsevenementen worden verbonden door culturele en educatieve dropzones. Zoals theater, (outdoor) tentoonstellingen, lezingen, een doeboekje voor het onderwijs en de klassendag op de Ginkelse Heide.