Airborne Luchtlandingen en Herdenking

Tijdens de jaarlijkse herdenking eren we de helden van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide samen met veteranen, genodigden en onze inwoners. De herdenking gaat hand in hand met de luchtlandingen van 11 Luchtmobiele Brigade en een publieksprogramma voor jong en oud. Samen herdenken, beseffen en beleven, op de Ginkelse Heide of vanuit huis op televisie.

De organisatie is dankbaar dat de Airborne Luchtlandingen en Herdenking dit jaar in een aangepast programma door kan gaan. Dit betekent wel dat we minder bezoekers kunnen ontvangen en dat die vooraf een ticket aanschaffen. Ook is het terrein alleen lopend en met de fiets bereikbaar. Om alle geïnteresseerden de kans te geven om mee te kijken, nodigen we iedereen uit het live te volgen via Omroep Gelderland en onze livestream op social media.

Burgemeester René Verhulst: “De geschiedenis van de Airborne Luchtlandingen hoort bij ons, bij Ede. Het belang om te herdenken is groot. We moeten de geschiedenis van de jonge para’s die een sprong waagden in het onbekende blijven vertellen.”